COFIB

Destacats

Anticoncepció d'emergència

Tríptic informatiu sobre anticoncepció d'emergència 

Decàleg dispensació píndola postcoital

Dispensació de la PDD
 

 

INFORMACIÓ SOBRE ANTICONCEPCIÓ D’EMERGÈNCIA

–Píndola del dia després-

 

Com sabeu, la píndola del dia després o postcoital, es troba a la venda des del passat dia 28 de setembre sense necessitat de prescripció mèdica. És a dir, que es pot vendre en les farmàcies sense receptes. 

 

Des del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears estam treballant conjuntament amb la Conselleria de Salut i Consum (Direcció General de Farmàcia) per a la realització d’un decàleg amb recomanacions per als usuaris de la píndola. La publicació d’aquest document és imminent i la rebreu directament a les vostres oficines de farmàcia per a la distribució entre els usuaris que vulguin adquirir la píndola.

 

Mentrestant, i com vos hem vingut informant fins ara, vos recordam que el Ministeri de Sanitat, Consum i Política Social ha elaborat uns fullets informatius que recullen consells sobre anticoncepció d’emergència, malalties de transmissió sexual i sobre l'ús de l'esmentada píndola. Aquests fullets podran repartir-se per les farmàcies en el moment de la dispensació, com part de la labor educativa i sanitària del farmacèutic. De moment, els fullets informatius poden descarregar-se en la pàgina web del Ministeri: http://www.msps.es/(secció “novedades y eventos” : material informativo dispensación píldora del día siguiente). Aquests arxius PDF poden imprimir-se directament. Passarem a informar-vos immediatament en rebre notícies del Ministeri de Salut i Consum al respecte.

 

A més, des del Consell General de Col·legis de Farmacèutics s'ha editat una completa pàgina web amb informació tant per a ciutadans com professionals farmacèutics. La informació està recollida a: Anticoncepció d'Emergència. Aquí trobareu tota la informació tècnica sobre la píndola, a més de documents d’interès per al propi ciutadà.

 

Ben cordialment,

 

Antoni Real Ramis.

President del Col·legi Oficial de

Farmacèutics de les Illes Balears.

 

Palma, 30 de setembre de 2009.