COFIB

"Setmana Sense Fum" a les farmàcies de les Illes Balears

Del 25 al 31 de maig de 2022 se celebra la Setmana Sense Fum i des del COFIB hem elaborat i posam en marxa una campanya amb el lema “Encén la vida, apaga el tabac” amb l’objectiu que les farmàcies  donin a conèixer el risc cardiovascular associat al tabaquisme. El tabac és un factor principal de risc cardiovascular i la incidència de la malaltia cardíaca en els fumadors és major que en la resta de la població.

Per aquest motiu, durant la Setmana Sense Fum, les farmàcies podrán calcular el risc cardiovascular als pacients amb la calculadora REGICOR disponible al següent enllaç: https://www.imim.cat/ofertadeserveis/software-public/regicor/?1. Marcant o desmarcant la condició de tabaquisme els pacients podran veure com canviaria el seu risc cardiovascular si deixessin de fumar.

Disposeu d’un fulletó informatiu per entregar als pacients on podreu anotar el resultat que heu obtingut amb la calculadora REGICOR i unes mesures generals per disminuir el risc cardiovascular i deixar de fumar.

Tant l’enllaç a la calculadora REGICOR com el fulletó i tot el material gràfic realitzat estan disponibles aquí:

Fulletó per anotar el valor REGICOR i entregar al pacient (català) (castellà)

Calculadora REGICOR

Cartell de la Campanya

Imatges xarxes socials (Instagram 1) (Instagram 2) (Facebook) (Twitter)

INSTRUCCIONS D’ÚS DE LA CALCULADORA REGICOR:

Per a l’estimació del risc cardiovascular es recomana l’ús de taules adaptades i validades a la població del nostre entorn epidemiològic, com les del Registre Gironí del Cor (REGICOR), que calibren la funció de Framingham a la població espanyola.

S’aconsella la utilització de la calculadora REGICOR en la valoració inicial del risc en les persones sense antecedents de malaltia cardiovascular, hipercolesterolèmia familiar ni dislipèmies genètiques i que tinguin entre 35 i 74 anys.

No està indicat el càlcul del risc cardiovascular segons l’equació de REGICOR en cas de presentar xifres de colesterol total > 320 mg/dl o colesterol LDL> 230 mg/dl.

Si el pacient no coneix els seus nivells de colesterol podem demanar-li si té una analítica recent que ens pugui facilitar o el podem citar per fer una determinació del seu perfil lipídic a la farmàcia. Excepcionalment, si el pacient afirma que habitualment presenta valors de colesterol dins els límits recomanats, podem introduir a la calculadora els valors òptims establerts pel colesterol total i colesterol HDL.