COFIB

Campanya de fotoprotecció solar 2011

 

Campanya de fotoprotecció solar Amb el sol... no juguis amb foc 2011

 

Un any més, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears es disposa a desenvolupar la campanya de fotoprotecció solar “Amb el sol... no juguis amb foc”, orientada a conscienciar a la població balear de la necessitat de protegir-se adequadament del sol i a donar a conèixer el servei que el farmacèutic pot oferir en matèria de fotoprotecció.

 

A més de l’habitual col· laboració de l’AECC Balears , enguany l’acte comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja de les Illes Balears, que també distribuirà el material de la campanya des de tots els seus centres d’atenció al ciutadà. L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar sobre els efectes nocius que pot tenir l'exposició incontrolada al sol, ja que les Illes Balears són un dels llocs del món amb un índex més elevat de càncer de pell.

 

Punt de llibre a les farmàcies

Com cada any, les oficines de farmàcia de les Illes Balears es convertiran en el principal punt d’assessorament en matèria de fotoprotecció. Igual que l’any passat, el COFIB editarà punts de llibre amb consells pràctics per gaudir del sol amb precaució. Aquest material es repartirà entre totes les oficines de farmàcia de la nostra comunitat, les carpe s de fotoprotecció de l’AECC i punts d’atenció de la Creu Roja. Així, dins del mes de juny rebreu a les vostres farmàcies els punts de llibre i un pòster de la campanya, per si trobeu adient posar-los a disposició dels usuaris.

En cas que necessiteu més punts de llibre o pòsters, podeu sol·licitar-los al Dpt. de secretaria del COFIB, fins a final d’existències.

 

Carpes informatives

La promoció de la campanya es realitzarà a través del tradicional muntatge d'uns centres de prevenció solar, unes carpes especials on es realitzen de forma gratuïta estudis individualitzats sobre pell i fotoprotecció. Les carpes es muntaran als següents llocs i dates:

 

o         Palma (Plaça Espanya). 7 de juny. Horari:

      10.00 h – 14.00 h

      17.00 h – 19.30 h

A la carpa, els ciutadans tindran també la possibilitat de consultar als dermatòlegs Dr. Guillén Perelló (matí) i Dr. Estéfano Bonatzzi (tarda).

 

o         Maó (Plaça de S’Explanada). 8 de juny. Horari:

            10.30 h – 14.00 h

                        16.30 h – 18.30 h

 

o         Eivissa  (Passeig Vara De Rey). 9 de juny. Horari:

            10.30 h – 14.00 h

                        17.00 h – 20.00 h

 

o     Formentera (Plaça de l’Ajuntament). 10 de juny. Horari:

10.30 h – 14.00 h

 

 

L’objectiu d'aquesta jornada és potenciar el paper del farmacèutic com assessor dels hàbits saludables en fotoprotecció, de forma que els ciutadans de Balears coneguin les recomanacions actuals que les permetin gaudir del sol i prevenir l’aparició dels seus efectes nocius a curt i a llarg termini. Després de la realització de l’estudi individualitzat de fotoprotecció, cada pacient serà obsequiat amb una mostra del fotoprotector més adequat al seu tipus de pell.

 

Material de la campanya “Amb el sol... no juguis amb foc 2011”:

Punts de llibre (català, castellà, anglès).

Pòster.