COFIB

VIII Jornada de Cooperación Sanitaria -Apotecaris Solidaris-

Apotecaris Solidaris organitzarà la VIII Jornada de Cooperació Sanitària el pròxim 8 de novembre al Convent de la Missió, 7 de Palma. Amb la celebració de les jornades hem intentat crear un espai de debat entre les diferents ONGs, la societat civil i les administracions públiques sobre la situació de crisi al sector de la cooperació i l’ajuda humanitària.

El principal objectiu de la Jornada és sensibilitzar la població sobre la situació dels refugiats. Des d’Apotecaris Solidaris pretenem analitzar quina és la reacció per part d’Europa en front al repte de les persones refugiades que volen arribar a Europa, els incompliments en quan als compromisos d’acollida i de les responsabilitats internacionals, ja sigui per acció o omissió, davant la mort de milers de persones que moren al Mediterrani i la situació infrahumana als camps d’assentament de refugiats.

Des d’Apotecaris Solidaris considerem que és una oportunitat única pels farmacèutics i professionals sanitaris per conèixer còm es coordinen projectes d’ajuda humanitària d’emergència on intervenen metges, farmacèutics, infermers i logistes.

A la Jornada intervindrà el Sr. Pau de Vílchez, professor associat de Dret Internacional Públic de la UIB, el Sr. Manuel Elviro Vidal voluntari de PROEM-AID i Joan Albert Segura, director tècnic d’Apotecaris Solidaris. Després de les exposicions dels conferenciants tindrà lloc un debat per donar resposta a les preguntes, comentaris i suggeriments del públic assistent.

Cal comentar que PROEM-AID és una de les entitats que està fent salvament marítim a la costa de Lesbos per ajudar als refugiats que travessen el Mediterrani amb balses gestionades per les màfies.

Finalment es farà un reconeixement a títol pòstum al Sr. Jaume Serra Vidal, membre fundador d’Apotecaris Solidaris i molt involucrat amb diferents moviments socials i humanitaris de Mallorca.

 

Articles de 2018