COFIB

Campaña de fotoprotección solar 2016

CAMPANYA BALEAR DE PROTECCIÓ SOLAR I CÀNCER DE PELL 2016

 

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i la Junta de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer, en col·laboració de laboratorios Avène, organitzen com cada any la Campanya Balear de Protecció Solar i Càncer de Pell, que té com a objectiu informar i conscienciar a la població de la necessitat de protegir-se adequadament del sol i promoure hàbits saludables durant l'exposició solar.

Per aquest motiu, a partir del dia 3 de maig, s'instal·laran carpes on farmacèutics col·legiats del COFIB i de laboratoris Avène duran a terme estudis personalitzats i gratuïts de la pell, mesurant el tipus de melanina de cada persona que se sotmetrà gratuïtament a les proves. Posteriorment se'ls indicarà el fototipus de pell que presenten i quina és la protecció que haurien d'utilitzar. A més, se’ls obsequiarà amb mostres gratuïtes de fotoprotectors solars.

Les dates i llocs on es realitzaran aquests estudis són els següents:

  • 3 de maig a Palma (Plaça d’Espanya), de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 19.30 h. 
  • 4 de maig a la Universitat de les Illes Balears, de 10.30 a 14.00 h. Edifici Mateu Orfila i Rotger.
  • 5 de maig a Eivissa, Passeig Vara de Rey, 10.30-14 i de 17 a 19.30 h.
  • 6 de maig a Formentera: Plaça de la Constitució, 10.30-14 h.
  • 11 de maig a Petra (Plaça Ramon Llull) de 10.30 a 13.30 h.
  • 2 de juny a Ciutadella, Plaça d’Artrutx, de 10 a 14 i 15.30 a 18 h.

Campanya a les oficines de farmàcia

A més de l'esmentada campanya, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) posa en marxa la campanya de fotoprotecció solar “Amb el sol... no juguis amb foc 2015” a les oficines de farmàcia. D'aquesta manera, les farmàcies es convertiran en el principal punt d'assessorament en matèria de fotoprotecció durant aquest estiu. Com és habitual en els últims anys, el COFIB editarà punts de llibre amb consells pràctics per gaudir del sol amb precaució. Per a aquest any es distribuiran 500 pòsters entre les oficines de farmàcia i més de 30.000 punts de llibre, amb consells pràctics sobre fotoprotecció solar en català, castellà i anglès.

L'objectiu de la campanya és conscienciar la població sobre els efectes nocius que pot tenir l'exposició incontrolada al sol, a més d'informar sobre les mesures més adequades que s'han d'adoptar a l'hora de prendre el sol i la importància de la farmàcia com a centre d’assessorament i venda en fotoprotecció. Hem de recordar que les Illes Balears són un dels llocs del món amb un índex més elevat de càncer de pell. D'acord amb les últimes dades disponibles al Registre del Càncer de Mallorca, cada any es diagnostiquen a Mallorca 38 casos de melanoma en les dones i 44 casos en els homes. La taxa d'incidència ajustada a població mundial del melanoma a Mallorca és de 6,1 per 100.000 en les dones i de 7 per 100.000 en els homes. Pel que fa a la mortalitat, cada any moren unes 3 dones i uns 10 homes a causa d'aquest càncer.

Material que es distribuirà des de les oficines de farmàcia i a les carpes:

Pòster

Punts de llibre

Articles de 2016