COFIB

RadarCOVID

Els farmacèutics comunitaris volem continuar sumant, com a peça essencial de l'actual Sistema Nacional de Salut, tant en l'atenció als pacients com en la difusió d'informació clau. En aquest sentit, s'ha posat en marxa una campanya per promoure la descàrrega de l'app RadarCOViD. Aquesta iniciativa es completa amb cartells informatius i bosses convidant els ciutadans a descarregar-se l'aplicació.

Què és RadarCOVID?

RadarCOVID és l'aplicació oficial de el Govern d'Espanya amb la qual sabràs si has estat en contacte amb algú diagnosticat de COVID-19. És una app que ajuda a tallar la cadena de transmissió de la COVID-19 de forma segura, anònima i confidencial. Un cop descarregada i en correcte funcionament, l'aplicació t'avisa si has estat en contacte en els últims dies amb algú diagnosticat de COVID-19, ajudant a tallar les cadenes de contagi.

Com funciona?

Surts de casa i portes el teu mòbil amb tu amb l'app RadarCOVID instal·lada i activa i et trobes amb algú que també porta el mòbil amb el seu app instal·lada activa.

Esteu durant més de 15 minuts a menys de 2 metres. Els vostres mòbils emeten un senyal de Bluetooth que inclou un codi aleatori, sense recollir cap informació personal ni localització. Cada telèfon 'recordarà' el codi identificador anònim de l'altre.

Uns dies després vas al metge, on et fan una prova PCR que resulta positiva. El personal sanitari et donarà un codi de diagnòstic anònim perquè, de manera voluntària, l' introdueixis en l'app.

S'enviarà una notificació a tots els terminals que tinguin el teu identificador memoritzat. És a dir, a tota la gent que va estar en contacte proper amb tu. Així, protegeixes als altres.