COFIB

Campanya "La malaltia celíaca a la farmàcia comunitària"

Recomanacions per a persones celíaques:

1. Elimina de la teva dieta qualsevol aliment que contingui blat, ordi, sègol o les seves varietats híbrides i basa la teva dieta en productes frescos que de forma natural no contenen gluten (fruita, verdura, hortalisses, carn, peix, llet i derivats, ous, llegums, fruits secs, llavors, oli d'oliva, arròs, blat de moro, patata, etc.). No consumeixis productes a granel.

2. Revisa sempre l'etiquetatge dels productes que adquireixis ja que la major part dels aliments processats poden contenir gluten o derivats.

3. Els productes "molt baixos en gluten" no poden ser consumits per un celíac. Si dubtes de si un aliment pot contenir gluten, no el consumeixis.

4. Els coberts millor de metall i plàstic i renteu-los bé entre usos.

5. Si menges fora de casa, informa el personal del restaurant perquè t'indiquin les opcions disponibles per a tu.

6. És recomanable guardar per separat i ben etiquetats els productes sense gluten col·locant-los preferiblement en les prestatgeries o safates superiors del rebost o nevera.

7. Cuina sempre primer els aliments que no contenen gluten. Al forn no utilitzis aire i situa els aliments sense gluten a la safata superior.

8. Si viatges, porta amb tu la teva medicació habitual així com una petita farmaciola amb analgèsics, antipirètics, antidiarreics, etc. i productes sanitaris que no continguin gluten.

9. Revisa la teva cartilla vacunal i si encara no ho has fet, vacuna't contra la grip i el pneumococ.

10. Contacta amb l'associació de celíacs més propera si necessites ajuda i més informació sobre la teva nova situació.

  • info@celiacosbaleares.org
  • 971 49 56 82

Infografia malaltia celíaca per a la població