COFIB

25 d'abril dia mundial de la malària. Programa de vacunació contra la malària a Malawi

 

El dia mundial de la malària se celebra aquest any sota el lema "La Malària zero comença amb mi” amb la finalitat de intensificar la lluita contra aquesta malaltia. Paral·lelament el dia 23 d'abril s’ha iniciat el programa de vacunació contra la malària a Malawi i en les pròximes setmanes es posarà en marxa a Ghana i Kenya. Aquest programa pilot el coordina l'OMS amb la col·laboració dels ministeris de salut de Ghana, Kenya i Malawi, així com amb diversos associats nacionals i internacionals i té com a objectiu vacunar uns 360.000 nens a l'any en els tres països.

El programa pilot ha estat concebut per adquirir experiència i generar dades, a fi que l'OMS pugui utilitzar-les en la formulació de recomanacions sobre polítiques relatives a l'ús generalitzat de la vacuna antipalúdica RTS,S. S'analitzarà el descens de la mortalitat infantil; l'acceptació de la vacuna, fins i tot si els pares porten els seus fills en els terminis establerts perquè se'ls administrin les quatre dosis requerides; i la seguretat de la vacuna en el context d'un ús sistemàtic.

La vacuna antipalúdica (actua contra Plasmodium falciparum) coneguda com RTS,S s'administrarà a nens de fins a dos anys en quatre dosis. Els assaigs clínics realitzats han posat de manifest que la vacuna prevé aproximadament quatre de cada deu casos de paludisme clínic i tres de cada deu casos de paludisme greu potencialment mortal.

El paludisme es cobra la vida de 435.000 persones a l'any a tot el món, la majoria a l'Àfrica, on més de 250.000 nens moren cada any a causa de la malaltia. Els nens menors de 5 anys tenen més risc de patir complicacions que poden posar en perill la seva vida.

Més informació relacionada:

Dia Mundial del Paludisme 2019: «La malària zero comença amb mi»

https://www.who.int/es/campaigns/world-malaria-day/world-malaria-day-2019

Punt farmacològic. Paludisme

https://www.portalfarma.com/Profesionales/comunicacionesprofesionales/informes-tecnico-profesionales/Documents/Informe-Paludismo-PF134.pdf

Malawi presenta un programa pilot de vacunació contra el paludisme

https://www.who.int/es/news-room/detail/23-04-2019-malaria-vaccine-pilot-launched-in-malawi

Document preguntes i respostes de la vacuna RTS,S

https://www.who.int/malaria/media/malaria-vaccine-implementation-qa/en/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articles de 2019