COFIB

La importància de protegir-se de les radiacions solars

S'acosta l'estiu i com cada any el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) organitza diverses campanyes de fotoprotecció solar, orientades a conscienciar a la població balear de la necessitat de protegir-se adequadament del sol. L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar sobre els efectes nocius que pot tenir l'exposició incontrolada al sol, ja que les Illes Balears són un dels llocs del món amb un índex més elevat de càncer de pell.

La primera campanya s'inicia el 26 de maig sota el títol “Fotoprotecció 2010: el teu Farmacèutic t'informa”, organitzada pel Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, i el propi COFIB. L'objectiu de la campanya és augmentar el coneixement de la població sobre els avanços en fotoprotecció que es produeixen, així com incidir en la importància d'una correcta protecció solar de cara a preservar i mantenir la salut de la pell.

La segona campanya que desenvoluparà el COFIB al costat de la AECC el pròxim dia 8 de juny en la Plaça de l’Olivar serà l'habitual “Amb el sol... no juguis amb foc”. En aquesta campanya, a més de realitzar-se proves gratuïtes sobre el tipus de pell de cada individu, s’ofereixen consells pràctics per a prendre el sol amb precaució.

La farmàcia, punt de consulta  

Mitjançant aquestes campanyes, els farmacèutics oferiran a la població informació detallada sobre les millors formes de protegir-se de les radiacions solars, a més de recomanar  els millors productes fotoprotectors especialitzats segons cada tipus de pell. Així, a l'hora de recomanar el tipus de protecció necessària per a cada usuari, el farmacèutic determinarà el seu fototipus específic, és a dir, el tipus de pell segons la seva sensibilitat a la radiació solar. D'aquesta forma es podrà determinar el factor de protecció més adequat per a cada tipus de pell de forma personalitzada. A més, és important per als usuaris consultar amb el farmacèutic si s'està prenent medicació fotosensibilitzant.

No ho oblidi: Consulti sempre al seu farmacèutic. Ell l’informarà sobre aquestes i altres qüestions relacionades amb els productes sanitaris i medicaments. I recordi que la intervenció farmacèutica suposa una elevada garantia en el procés global d'adequació, efectivitat i seguretat dels tractaments amb medicaments.

Articles de 2010