COFIB

Estudi SPD

Benvolgut / da company / a:

La Fundació de Ciències Farmacèutiques de les Illes Balears, amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa, promou un estudi d'atenció farmacèutica en farmàcia comunitària destinat a pacients majors de 75 anys hipertensos i / o diabètics per avaluar l'eficàcia dels Sistemes Personalitzats de dosificació (SPD).

Aquest estudi, a més d'avaluar l'adherència i qualitat de vida dels pacients mitjançant qüestionaris validats, pretén poder aportar evidència científica de com el servei farmacèutic SPD pot millorar marcadors biològics (pressió arterial, hemoglobina glicosilada, ...) i indicadors de salut ( reducció de visites al servei d'urgències i els ingressos hospitalaris).

Des de la Fundació de Ciències Farmacèutiques entenem que la participació de la farmàcia comunitària en el seguiment dels pacients i en el foment de l'adherència farmacològica és clau per poder augmentar la qualitat de vida dels pacients polimedicats i millorar el control de la malaltia. Per tot això, necessitem de la teva ajuda i col·laboració per formar part de l'equip de farmacèutics comunitaris investigadors en aquest estudi.

Es facilitaran els materials i el protocol de l'estudi als farmacèutics que participin i podran resoldre els seus dubtes contactant amb el Centre d'Informació del Medicament del COFIB.

La formació als farmacèutics es realitzarà el dia 2 d'octubre de 2018 a les 14 h a la seu del COFIB. C / Volta de la Mercè, 4. 07002. Palma.

Les farmàcies interessades a participar hauran de comunicar abans del dia 1 d'octubre de 2018 a l'Àrea de Formació del COFIB, trucant al telèfon 971.228.378 o mitjançant correu electrònic: formacio@cofib.es. Cal indicar nom i cognoms de l'farmacèutic investigador i especificar l'oficina de farmàcia on treballa.

Una cordial salutació,

Maria Antònia Febrer Bauzà

Vicepresidenta Fundació de Ciències Farmacèutiques de les Illes Balears

Articles de 2018