COFIB

Dia Internacional Acció contra la Migranya

A Espanya, la migranya té una prevalença al voltant del 13% de la població, un 7% per als homes i un 16% per a les dones. S'estima que la meitat dels pacients amb migranya s'automediquen i fins a un 40% dels pacients estan sense diagnosticar. Segons un estudi realitzat per la Societat Espanyola de Neurologia, només un 17% dels pacients utilitza la medicació correcta per al tractament simptomàtic de les crisis migranyoses.

El paper del farmacèutic:

Diversos estudis assenyalen la necessitat de realitzar intervencions de tipus educatiu i formatiu específic per a aquesta patologia, ja que la migranya és una malaltia infradiagnosticada i infratractada. Els farmacèutics comunitaris tenen una posició estratègica en l'educació i derivació d'aquests pacients. El farmacèutic és clau en la prevenció, control i seguiment dels pacients que pateixen de migranya.

La Professió Farmacèutica s'uneix als actes del Dia Internacional d'Acció contra la Migranya 2018 i per aquest motiu el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics ha elaborat el Punt Farmacològic 126 sobre la migranya i els tractaments farmacològics disponibles. Aquest informe, aborda des de conceptes generals de les cefalees o mals de cap, als factors pronòstic i de risc així com el tractament i el paper del farmacèutic.

Punt farmacològic nº 126_Migranya

Articles de 2018