COFIB

Tractaments no autoritzats amb cèl·lules mare

 

 

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) recomana a aquells pacients que creguin que es puguin beneficiar d’un tractament d’aquest tipus, que vagin al seu metge per a conèixer les diferents modalitats d’accès a aquest tipus de medicaments. A Espanya existeixen grups que desenvolupen aquest tipus de teràpies en el marc de qualsevol de les modalitats regulades amb la més elevada qualitat i seguretat pels pacients.

 

Existeixen tres modalitats a través de les quals es pot accedir a un tractament amb cèl·lules mare de forma legal, i que asseguren una eficàcia contrastada i una màxima seguretat pels pacients.

 

a)     Participació a un assaig clínic, en el marc d’activitats ofertades per metges especialistes i centres degudament acreditats i regulats per l’AEMPS.

 

b)     A través d’un ús compassiu, en el marc d’activitats ofertades per metges especialistes i centres degudament acreditats i regulats per l’AEMPS.

 

c)      Utilització en el marc de la “clàusula d’exclusió d’hospitals”, és un aspecte específic dels medicaments de teràpies avançades que permet l’accés a un tractament individualitzat.

 

 

 

Més informació en la pàgina web de la AEMPS, secció de teràpies avançades:

 

http://www.aemps.es/invClinica/terapias_avanzadas.htm


 

Articles de 2010