COFIB

Venda a través d'internet de medicaments no subjectes a prescripció mèdica

El dia primer de juliol es va posar en marxa, a tot Europa, el sistema que permetrà als ciutadans comprar medicaments a través d'Internet utilitzant el logotip comú europeu. Progressivament les farmàcies s'aniran donant d'alta en aquest nou sistema, gràcies al qual els ciutadans que realitzen aquestes compres podran comprovar que ho fan a una farmàcia legalment autoritzada i que els medicaments que adquireixen tenen les necessàries garanties de qualitat, seguretat i eficàcia.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha desenvolupat el web www.distafarma.aemps.es, que permet la venda de medicaments d'ús humà no subjecte a prescripció mèdica a través d'internet. Aquest sistema, que avui s'ha posat en marxa a tot Europa, facilita aquest tipus de compres utilitzant un logotip comú europeu. Les farmàcies s'aniran incorporant progressivament a aquest sistema.

El 2011, la directiva europea davant medicaments falsificats, va regular els requisits de la venda, a través de llocs web, de medicaments d'ús humà i va establir la creació d'un logotip comú per identificar els llocs web de la Unió Europea que venguin legalment aquests medicaments.

El 2014 la Comissió Europea va definir les característiques d'aquest logotip que exhibiran els llocs web de les farmàcies i que inclou la bandera del país on estan ubicades .Als llocs web de les farmàcies espanyoles, fent clic al logotip s'accedirà al llistat de farmàcies que poden realitzar aquest tipus de vendes, que publicarà cada comunitat autònoma, on es podrà verificar les dades de la farmàcia en qüestió. L'AEMPS publica a la web www.distafarma.aemps.es els enllaços als llistats de les 17 comunitats autònomes.

Més informació

Articles de 2015