COFIB

Campanya "Amb el sol... no juguis amb foc" 2015

 

En marxa la Campanya balear de protecció solar i càncer de pell 2015

 

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i la Junta de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer, en col·laboració de laboratoris Avène, han organitzat com cada any la Campanya Balear de Protecció Solar i Càncer de Pell, que té com a objectiu informar i conscienciar a la població de la necessitat de protegir-se adequadament del sol i promoure hàbits saludables durant l'exposició solar.

Per aquest motiu es van instal·lar carpes on farmacèutics col·legiats del COFIB i de laboratoris Avène van dur a terme estudis personalitzats i gratuïts de la pell, mesurant el tipus de melanina de cada persona que es va sotmetre gratuïtament a les proves. Posteriorment se'ls indicà el fototip de pell que presenten i quina és la protecció que haurien d'utilitzar.

La inauguració de la campanya va comptar amb l'assistència de Martí Sansaloni, conseller de Salut; Miquel Tomàs, director general del Servei de Salut dels Illes Balears; César Vicente, director general de Gestió Econòmica i Farmàcia; Rosa Llobera, Regidora de l'Àrea de Salut de l'Ajuntament de Palma; Antoni Real, President del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB); Tomàs Muret, vocal de Dermofarmàcia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB); Carlota Castro i Ana María Martín, Dermofarmacèutiques de Laboratoris Dermatològics Avène; Fanny Pons, dermofarmacèutica del COFIB; i Teresa Martorell, presidenta de la Junta de Balears de l'Aecc.

A la carpa, es va comptar també amb la Dra. Azahara Agudo, Dermatòloga de l'Hospital Son Llàtzer, qui analitzà lunars i taques als ciutadans que ho van sol·licitar durant el matí, i amb el Dr. Toni Nadal, Dermatòleg de l'Hospital Son Llàtzer durant el torn de capvespre.

Després de l'acte de presentació de la Campanya Balear de Protecció Solar va tenir lloc una desfilada protagonitzat per una dotzena d'alumnes del col·legi Santa Mònica de Palma, amb edats compreses entre els 5 i els 12 anys, que van lluir amb gran talent i desimboltura peces de bany i roba estival.

Campanya a les oficines de farmàcia

A més de l'esmentada campanya, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) posa en marxa la campanya de fotoprotecció solar "Amb el sol ... no juguis amb foc 2015" a les oficines de farmàcia. D'aquesta manera, les farmàcies es convertiran en el principal punt d'assessorament en matèria de fotoprotecció durant aquest estiu. Com és habitual en els últims anys, el COFIB ha editat punts de llibre amb consells pràctics per gaudir del sol amb precaució, que es distribuiran des de les farmàcies balears. Per a aquest any es distribuiran 500 pòsters i més de 35.000 punts de llibre, amb consells pràctics sobre fotoprotecció solar en català, castellà i anglès.

El Melanoma a Mallorca

D'acord amb les últimes dades disponibles al Registre del Càncer de Mallorca per al període 2009 - 2011, cada any es diagnostiquen a Mallorca 32 casos de melanoma en les dones i 38 casos en els homes. La taxa d'incidència ajustada a població mundial del melanoma a Mallorca és molt elevada, de 4,5 per 100.000 en les dones i de 5,6 per 100.000 en els homes.

A la dècada dels 90 es va produir un increment de la incidència de melanoma tant en homes com en dones, que s'ha invertit, ja que actualment s'observa una disminució de la incidència de melanoma en les dones i una estabilització en els homes. Pel que fa a la mortalitat, cada any moren unes 3 dones i uns 12 homes a causa d'aquest càncer.

Per al període 2009 - 2011 les taxa ajustades de mortalitat del melanoma són de 0,5 per 100.000 en les dones i de 1,5 per 100.000 en els homes. S'observa una tendència descendent de la mortalitat per melanoma en les dones i una estabilització en els homes.

ENLLAÇ AL MATERIAL DE LA CAMPANYA:

Punts de llibre (català) (castellano) (english)

Pòster campanya solar 2015. 

 

Articles de 2015