COFIB

SOLFARMA, aplicació per a mòbils que ajuda a fomentar una correcta fotoprotecció

SOLFARMA, nova aplicació per a mòbils que promou una correcta fotoprotecció

El Consell General de Col·legis Farmacèutics, a través de la Vocalia Nacional de Dermofarmàcia, ha desenvolupat SOLFARMA, una aplicació per a dispositius mòbils amb l'objectiu de promoure una correcta fotoprotecció. L'aplicació, d'utilitat al llarg de tot l'any, permet accedir de forma senzilla a informació sobre recomanacions per a una adequada protecció solar en funció de diversos paràmetres, com són la ubicació, la radiació ultraviolada o el fototip de l'usuari.

L'aplicació, desenvolupada per Ibermática, compta amb la col·laboració d’Avène i es troba ja disponible de forma gratuïta a Google Play. En el transcurs d'agost es preveu que estigui accessible la versió per IOS a l’App Store.

SOLFARMA inclou informació sobre els tipus de radiació solar, consells per a una adequada fotoprotecció, els tipus de fotoprotectors, així com un accés a la base de dades Bot PLUS 2.0 amb informació sobre els medicaments que poden provocar reaccions davant l'exposició del sol.

Segons exposa Cristina Tiemblo, vocal nacional de Dermofarmàcia del Consell General, l'aplicació per a mòbils SOLFARMA suposa una important eina de suport tant per als usuaris com per als farmacèutics i altres professionals sanitaris en la seva pràctica assistencial diària. La vocal de Dermofarmàcia incideix també en l'ús que es pot fer de l'aplicació, no només en els mesos d'estiu, sinó també al llarg de l'any i en diferents escenaris en els quals es requereix una correcta fotoprotecció, com pot ser, per exemple, la pràctica d'esports d'hivern.

Més informació a:

http://www.portalfarma.com/Profesionales/Notas-de-prensa/Paginas/SOLFARMA-nueva-aplicacion-para-moviles-promueve-una-correcta-fotoproteccion.aspx

Articles de 2014