COFIB

La importància d'hidratar-se

Les farmàcies posen en marxa una nova edició de la campanya sanitària sobre hidratació, que enguany rep el nom de "Cinc claus en hidratació", per tal d'incidir en la importància d'hidratar-se adequadament, i  especialment durant els mesos d'estiu.

 

5 claus en hidratació

1. Beu sense esperar a tenir set. La set és una senyal que ens avisa que ja hem beure líquids.

2. Consumeix entre 2 i 2,5 litres de líquids al dia que te'ls aportaran ... els aliments, com les fruites i verdures, l'aigua i les begudes. A les menjades també cal mantenir una adequada hidratació.

3. Les begudes amb sals minerals poden facilitar una millor rehidratació. Les situacions com la calor, la sequedat ambiental i altres circumstàncies especials poden afavorir la deshidratació. Si tens símptomes com set, sequedat de mucoses i de la pell o disminució de la quantitat d'orina, les begudes amb sals minerals -en concret sodi- i amb sucres d'absorció ràpida poden facilitar una millor rehidratació.

4. T’has hidratar abans, durant i després ... si realitzes activitat i exercici físic, encara que sigui de manera moderada, ja que l'exercici produeix l'eliminació d'aigua i sals minerals. Es desaconsellen les activitats físiques en les hores centrals del dia durant l'època estival.

5. Si duus a terme algun tipus de dieta poden variar els teus requeriments específics d'aigua i, per tant, les teves necessitats d'hidratació. Segueix sempre un model rutinari d'ingesta de líquids durant tot el dia, amb especial atenció als moments de calor i activitat física.

Consulta al teu farmacèutic.

 

Aquesta campanya està organitzada per la Vocalia Nacional de Farmacèutics en l'Alimentació i compta amb la col·laboració del COFIB a la nostra comunitat. Aquarius i Coca-Cola Espanya exerceixen com a patrocinadors.

La campanya informarà els farmacèutics sobre les recomanacions generals i particulars em hidratació, en funció de l'edat i situació fisiològica dels usuaris, que es podrà transmetre a la població. De la mateixa manera, es fomenta el paper del farmacèutic com a agent sanitari, per tal de consolidar la seva participació activa en la detecció de problemes de salut pública d'alta incidència en la població.

La campanya s'iniciarà a mitjans de juliol fins a setembre de 2014.

S'enviarà el material a les oficines de farmàcia perquè puguin traslladar la informació als usuaris. Podeu consultar el material de la campanya al web col·legial. 

Folleto informativo. 

Material formativo para farmacéuticos. 

 

 

 

Articles de 2014