COFIB

El COFIB guanya el premi al millor pòster científic i l'accèssit a INFARMA 2014

En total s'han presentat 146 pòsters científics, visitats pels 2.500 congressistes i més de 25.000 assistents al INFARMA 2014.

El passat 27 de març el president del Comitè Científic del Congrés Infarma 2014, Antonio López Lafuente, va lliurar els tres premis concedits als millors treballs presentats al Congrés, que es varen seleccionar entre els 146 pòsters científics presentats en comunicació oral al Congrés .

El primer premi ha estat pel treball "Formulació magistral : prescripció i dispensació electrònica a les Illes Balears", pòster realitzat pel Centre d'Informació del Medicament del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears. L'objectiu d'aquest estudi va ser valorar l'evolució del nombre de fórmules magistrals disponibles per a ser prescrites per recepta electrònica, i conèixer quines són les més dispensades per RELE a les Illes Balears. Per això es va realitzar un estudi retrospectiu de les fórmules magistrals dispensades en el període comprès entre setembre de 2012 a setembre de 2013.

Primer accèssit

El Jurat també va acordar concedir el primer accèssit a l’ "Estudi sobre el servei farmacèutic d'urgències nocturnes a les Illes Balears", realitzat també pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears. L'estudi analitza les característiques actuals del servei d'urgència nocturna desenvolupat per les oficines de farmàcia de Balears i analitza també el seu model organitzatiu, per poder plantejar un servei d'urgència nocturna adequat als temps i necessitats reals. Es van recollir dades de totes les operacions realitzades durant els mesos de gener, abril, juliol i octubre de 2012 excloent la zona farmacèutica de Palma, per ser farmàcies de 24 hores les que realitzen aquest servei . Van participar el 100 % de les zones i farmàcies que fan guàrdies nocturnes: 124 farmàcies de Mallorca, 20 de Menorca i 28 d'Eivissa-Formentera.

Nou sistema per justificar la dispensació en RELE

Així mateix, el COFIB va participar també amb un tercer pòster, presentat pel Departament de Noves Tecnologies. El treball es va presentar sota el títol "Nou sistema per justificar la dispensació en recepta electrònica" i explica el projecte desenvolupament d'un sistema electrònic alternatiu a la retallada i escanejat de cupons precinte, per a justificar la dispensació en RELE, el qual seria compatible amb els sistemes actuals de facturació. Aquest projecte elimina completament la retallada de cupons i la impressió, escaneig, transport i custòdia de paper, mentre es manté l'anul·lació efectiva del cupó i es facilita la facturació.

El pòster s’ha presentat juntament amb un vídeo explicatiu que podeu consultar al següent enllaç:

http://arxiu.cofib.es/web/posters/2014/Poster_69.aspx

Consulta els pòsters

Podeu consultar els pòsters als següents enllaços :

Formulació magistral : prescripció i dispensació electrònica a les Illes Balears:

  http://arxiu.cofib.es/web/posters/2014/Poster_67.pdf

Estudi sobre el servei farmacèutic d'urgències nocturnes a les Illes Balears:

http://arxiu.cofib.es/web/posters/2014/Poster_68.pdf

Nou sistema per justificar la dispensació en recepta electrònica (enllaç a vídeo i pòster):

http://arxiu.cofib.es/web/posters/2014/Poster_69.aspx

Sobre Infarma Madrid 2014

El Congrés i Saló Europeu de Farmàcia , Medicaments i Parafarmàcia es celebrà del 25 al 27 de març al recinte firal d'IFEMA de Madrid i reuní  a prop de 25.000 visitants, 2.500 congressistes i 200 empreses expositores . Infarma Madrid 2014 està organitzat pels col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona i se celebra en anys alterns a cada ciutat.

 

Articles de 2014