COFIB

Oberta inscripció estudi EVITA

 

Et volem informar de l’inici de l’estudi Evaluación de la implementación y cumplimiento del programa de prevención de embarazos de isotretinoina (EVITA) promogut pel l’AEMPS.

 

Es tracta d’un estudi observacional i transversal, que consta d’una única visita en la que es plantejaran a les pacients les preguntes descrites en un qüestionari. No existirà un seguiment addicional de les pacients després de la visita d’inclusió.

 

Aquest estudi es realitzarà en oficines de farmàcia de diferents Comunitats Autònomes, de forma desinteressada; les oficines de farmàcia participants estaran coordinades pel Centre Autonòmic de Farmacovigilància corresponent.

 

Els criteris d’inclusió són dones en edat fèrtil que iniciïn o estiguin ja en tractament amb isotretinoïna oral. S’oferirà la participació a l’estudi, de forma voluntària i anònima, a les pacients que acudeixin a l’oficina de farmàcia a retirar una prescripció d’un medicament que contengui isotretinoïna d’administració oral.

 

Et demanem la teva implicació, ja que la participació a l’estudi és molt senzilla, simplement s’han de realitzar 6 enquestes (3 enquestes d’inici de tractament i 3 de continuació de tractament), amb l’objectiu de conèixer si les pacients estan degudament informades sobre el tractament amb aquest medicament (reaccions adverses, necessitat de tractament anticonceptiu associat, etc).

  

Com a requisits de l’estudi, haurà de disposar-se d’una zona aïllada per realitzar l’enquesta de forma confidencial a la pacient, i el farmacèutic (investigador) que realitzi aquest qüestionari haurà de conèixer les característiques del tractament i signar el compromís d’adhesió a l’estudi.

 

Si desitges participar, has d’incriure’t al CIM. Tel: 971228321. E-mail: cim@cofib.es.

Una vegada confirmada la inscripció, et farem arribar la documentació complementària.

 

Esperem comptar amb la teva participació.

 

 

Salutacions cordials,

 

Centre d’Informació del Medicament

 

Articles de 2013