COFIB

Càncer: la importància de prevenir

 

 

 

Dia Mundial Contra el Càncer. La importància de la prevenció.

Cada dia són més els casos de càncer que poden curar-se. Des del COFIB volem llançar aquest missatge esperançador amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, que es commemora el 4 de febrer amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància d'aquesta malaltia i de les estratègies preventives. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) al voltant d'un 40% dels càncers poden evitar-se modificant factors externs com els hàbits nutricionals, augmentant l'exercici físic i abandonant l'hàbit de fumar. Es tracta de promocionar estils de vida saludables, i específicament destinats a incidir sobre els factors de risc de l'aparició de càncer: alimentació saludable, fotoprotecció solar, deshabituació tabàquica, entre d’altres.

El teu farmacèutic et recomana un estil de vida saludable:

  • Realitzant exercici físic de forma continuada, però començant progressivament. No és recomanable realitzar un esforç puntual i tornar al sedentarisme habitual.
  • Abandonant el consum de tabac i/o alcohol.
  • Controlant l'estrès.
  • Protegint la pell a l'exposició solar.
  • Cuidant l'alimentació perquè aquesta sigui saludable:

- Disminuir el consum de greixos saturats (embotits, mantega, formatges grassos, nata, etc.)

- Incrementar el consum de greixos insaturades (peixos, pollastre, oli d'oliva. etc.)

- Consumir aliments que aportin fibra (pa integral, verdures, fruites, llegum, etc.)

- Evitar els aliments hipercalòrics (sucre i derivats, gelats, xocolata, etc.)

No ho oblidis: Consulta sempre al seu farmacèutic. Ell t’informarà sobre aquestes i altres qüestions relacionades. I recorda que la intervenció farmacèutica suposa una elevada garantia en el procés global d'efectivitat i seguretat dels tractaments amb medicaments, així com en l'educació en la salut.

Més informació: www.portalfarma.com

Articles de 2013