COFIB

Salut bucodental

 

Els farmacèutics eduquen sobre la importància de la salut bucodental

2.700 farmacèutics de tot el país, entre ells 40 de les Balears, participen en aquesta iniciativa

Prop de 2.700 farmacèutics de tot el país assessoren, fins al 31 de maig, a la població sobre la importància de la higiene i una correcta alimentació per a mantenir una adequada salut bucodental. Aquest és l'objectiu de la campanya “Salut Bucal i Alimentació”, organitzada pel consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, a través de les vocalías nacionals de Dermofarmacia i Alimentació, contant amb el cooperació del COFIB en el cas de les Illes Balears i la col·laboració de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) i els Laboratoris Procter & Gamble Healthcare.

Una bona nutrició és necessària, no només per a tenir una bona salut general, sinó que també és fonamental per a la promoció d'una bona salut bucodental. L'Organització Mundial de la Salut assenyala que salut bucodental és reflex d'una bona alimentació i viceversa i destaca la possibilitat de reduir simultàniament les malalties bucodentales i altres malalties cròniques abordant els factors de risc comuns, entre els quals es destaca les dietes inadequades. D'acord amb aquestes afirmacions, els farmacèutics assessoraran, fins a finals de maig, a milers de ciutadans sobre la importància de tenir hàbits alimentaris saludables, una qüestió fonamental per a la seva salut bucodental.

La campanya “Salut Bucal i Alimentació” consta de dues parts: la de formació al farmacèutic i la dirigida a la ciutadania. En la fase de formació del farmacèutic, són quaranta els col·legiats Balears que s’han inscrit en aquesta campanya, tractant entre d’altres temes els factors que són determinants de la salut oral, el paper de la nutrició en la salut bucodental, les recomanacions en la ingesta dietètica de micronutrientes, les patologies bucodentales relacionades amb les alteracions nutricionals o la prevenció i el tractament dels processos patològics que afecten a la cavitat oral.

Material formatiu

Per a informar i formar a la població sobre higiene bucodental, el farmacèutic disposa d'un fullet amb informació sobre la relació entre l'alimentació i la salut bucodental. Inclou la piràmide alimentària de la salut bucal, realitzada per la SENC, en la qual es classifiquen els aliments en funció de les seves recomanacions d'ingesta. El cim de la piràmide està composta per les begudes ensucrades i els dolços, aliments que només cal consumir en ocasions puntuals si es vol mantenir una bona salut bucodental.

Per descomptat, el fullet fa especial èmfasi en la gran importància de la correcta higiene bucodental i la necessitat d'acudir a revisions odontològiques periòdiques. Una taula assenyala a l'usuari les pautes fonamentals per a aconseguir un somriure sa.

Podeu descarregar-vos el fullet en format pdf a través del web col·legial www.cofib.es o al web portalfarma.com

Fullet informatiu