COFIB

Campanya de fotoprotecció solar a les farmàcies

 

Campanya de fotoprotecció solar Amb el sol... no juguis amb foc 2011

Un any més, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears es disposa a desenvolupar la campanya de fotoprotecció solar “Amb el sol... no juguis amb foc”, orientada a conscienciar a la població balear de la necessitat de protegir-se adequadament del sol i a donar a conèixer el servei que el farmacèutic pot oferir en matèria de fotoprotecció.

 A més de l’habitual col·laboració de la AECC Balears, enguany l’acte comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja de les Illes Balears, que també distribuirà el material de la campanya des de tots els seus centres d’atenció al ciutadà. L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar sobre els efectes nocius que pot tenir l'exposició incontrolada al sol, ja que les Illes Balears són un dels llocs del món amb un índex més elevat de càncer de pell.

Punt de llibre a les farmàcies

Com cada any, les oficines de farmàcia de les Illes Balears es convertiran en el principal punt d’assessorament en matèria de fotoprotecció. Igual que l’any passat, el COFIB editarà punts de llibre amb consells pràctics per gaudir del sol amb precaució. Aquest material es repartirà entre totes les oficines de farmàcia de la nostra comunitat, les carpes de fotoprotecció de la AECC i punts d’atenció de la Creu Roja. Així, dins del mes de juny rebreu a les vostres farmàcies els punts de llibre (en català i castellà) i un pòster de la campanya, per si trobau adient posar-los a disposició dels usuaris. També durant el mes de juny podreu trobar aquest material a la pàgina web col·legial (http://www.cofib.es/).

Punts de llibre en anglès

Com a novetat, enguany s’editaran també punts de llibre en anglès per poder oferir-los als turistes i per millorar la seva difusió a través dels punts d’atenció de la Creu Roja instal·lats a les platges de la nostra comunitat.

Carpes informatives

Com cada any, la promoció de la campanya es realitzarà amb el muntatge d'uns centres de prevenció solar, unes carpes especials on es realitzen de forma gratuïta estudis individualitzats sobre pell i fotoprotecció adequada per a tots els ciutadans que van acudir a aquests punts. Les carpes es muntaran a indrets centrics de Palma, Eivissa i Ciutadella. L'objectiu d'aquesta jornada és conscienciar als ciutadans de la nostra comunitat sobre els efectes nocius que pot tenir l'exposició incontrolada al sol, a més d'informar sobre les mesures més adequades que han d'adoptar-se a l'hora de prendre el sol. Després de l’estudi individualitzat, cada pacient serà obsequiat amb una mostra del fotoprotecctor solar més adequat a la seva pell.

Dates i llocs

Els centres de prevenció solar es realitzaren els següents dies i llocs:

Mallorca: dia 7 de juny.

Menorca: 8 de juny.

Eivissa: 9 de juny.

Formentera: 10 de juny.

A continuació podeu descarregar-vos els diferents materials editats sobre la campanya. Les oficines de farmàcia rebran el material directament.

 

 

Articles de 2011