COFIB

Ús recomanat de mascaretes a les farmàcies

El Ministeri de Sanitat ha comunicat l’obligació de dur mascareta als centres de salut i hospitals, mentre que a les farmàcies el seu ús passa a ser recomanat. Adjuntam el document amb l’Ordre del Ministeri, que conté un document amb recomanacions generals, mesures higièniques de ventilació, a més de dades actualitzades sobre vacunació.

Ordre del Ministeri de Sanitat.

A següent enllaç podeu podeu descarregar-vos el cartell que hem realitzat amb la recomanació de dur mascareta dins l’oficina de farmàcia.

Per altra banda, per a la vostra informació, des del COFIB hem manifestat  que les farmàcies comunitàries, com establiments sanitaris de primer ordre seguirem les directrius que les autoritats sanitàries indiquin, com a espais on acudeixen persones vulnerables a qui el risc de malaltia greu és més gran. A les farmàcies comunitàries la probabilitat de transmissió és més alta, ja que són espais on hi pot haver major nombre de persones amb infeccions respiratòries transmissibles, que acudeixen a cercar el seu medicament o consell farmacèutic, raó per la qual l’ús de mascareta resulta recomanable.

Igualment, des del COFIB hem insistit en la necessitat que tots els ciutadans siguin responsables i que les persones amb símptomes utilitzin les mascaretes a qualsevol espai on estiguin en contacte amb altres persones, per evitar al màxim augmentar el nivell de contagis i no saturar així els serveis d’urgències ni les visites als centres sanitaris. També, des de les farmàcies podem ajudar a conscienciar la població sobre la necessitat d’immunitzar-se contra la grip, no només per prevenir complicacions i seqüeles derivades de la malaltia, també com a mesura de salut pública.