COFIB

Guanyadors del Concurs de dibuix Fotoprotecció 2023

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l´Associació Espanyola Contra el Càncer presenten els dibuixos guanyadors del concurs de dibuix sobre ´Protecció Solar´ entre els més de 1.600 còmics presentats per escolars d´edats compreses entre els 6 i els 12 anys.

Un jurat, format per representants de l'Associació, del COFIB i un expert extern, ha estat l'encarregat de seleccionar els tres millors dibuixos de les tres categories: cicle inicial d'Educació Primària (1r i 2n curs), cicle mitjà (3r i 4t curs) i cicle superior (5è i 6è curs) i han valorador tant l'originalitat del dibuix com la qualitat d'aquest, tenint present l'edat del seu autor a cada categoria i l'assimilació dels consells sanitaris sobre fotoprotecció solar emesos per ambdues institucions.

L'objectiu del concurs és involucrar la població infantil en el paper important que juga la protecció solar en la cura de la salut i la prevenció del càncer de pell; optant a més a fantàstics premis com un viatge a Port Aventura, gràcies a la col·laboració de la Fundació Port Aventura i Viatges Kontiki; vals de 40 euros bescanviables per material de la papereria Folder o entrades per al Palma Aquarium.

L'any passat van participar un total de 333 escolars, però aquest any ell èxit de la convocatòria ha multiplicat per 5 la participació i això ha estat gràcies a la inscripció com a grup de les classes d'Educació Primària que han participat així al sorteig d'un 'Kit Divertit i Saludable'.

Els guanyadors d'aquesta tercera edició del concurs han estat Martí Corró (Inca) a la categoria 1r i 2n d'EP; Laia Gómez (Palma) a la categoria de 3r i 4t i Eloise Martín (Eivissa) a la categoria 5è i 6è curs, els quals gaudiran del viatge a Port Aventura per a dues persones, gràcies a la col·laboració de la Fundació Port Aventura i Viatges Kontiki.

El segon premi de cada categoria ha estat per a José Justo (Sineu), Marta Huguet (Sineu) i Zaira Huilen (Palma) i el tercer premi el rebran Daniela Esteban (Sineu), Aina González (Inca) i Xavier Torrente (Ciutadella).

 

El lliurament de premis està previst el proper dia 19 de juny a les seus de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Inca, per als finalistes de Mallorca i a Ciutadella i el proper dia 21 a la seu d'Eivissa.

Un total de 86 classes de totes les Illes, entre 1r i 6è d'Educació Primària, s'han inscrit com a grup i han participat en el sorteig del 'Kit Divertit i Saludable' consistent en una bossa tècnica que inclou una gorra, un matalàs inflable de platja, un joc de pales i una mostra de protecció solar; que han guanyat els cursos següents: 1r B del col·legi La Salle de Palma, 3r B i 5è B del CEIP Sant Ferran de ses Roques, de Formentera.

Amb aquestes iniciatives es vol conscienciar els més petits sobre la importància d'aplicar-se protector solar almenys mitja hora abans de posar-se al sol i repetir l'aplicació cada dues hores i després de sortir de l'aigua, utilitzar ulleres de sol per protegir els ulls, evitar exposar-se al sol a les hores centrals del dies -entre les 12.00 i les 16.00 hores- i fer servir fotoprotector i roba adequada durant les activitats a l'aire lliure, també en dies ennuvolats.

Més informació i el resultat dels sorteigs de les escoles a www.cofib.es