COFIB

Campanya des de les Farmàcies contra la violència de gènere

El passat 25 de novembre es commemor el Dia Mundial contra la Violència de Gènere i per ressaltar la tasca que els farmacèutics realitzam en aquesta matèria, rellançarem la campanya que es va dur a terme l'any passat i que es va emmarcar sota el lema “Estàs en un lloc segur: davant d'una situació de violència de gènere, t'ajudem”. 

Aquesta iniciativa reflecteix l'essència de les farmàcies com a espais de col·laboració social, i la tasca important que, des de fa anys, desenvolupam els farmacèutics per resoldre aquest problema endèmic, facilitant recursos d'intervenció i identificació de la violència de gènere.

Per tot això, i per tal de reforçar el paper del farmacèutic en la lluita contra la violència de gènere, adjuntam novament el protocol d'actuació de les farmàcies que es va realitzar al seu moment davant d'aquest tipus de situacions. Es tracta d'una eina que facilita i guia els passos a seguir per part dels farmacèutics i farmacèutiques davant de qualsevol forma de violència i maltractaments per raó de gènere.

Des del COFIB us sol·licitem que torneu a revisar el protocol, a fi de seguir formant part de la xarxa de professionals que poden intervenir i ajudar les víctimes de violència de gènere.

Protocol d’actuació en la Farmàcia Comunitària davant la violència de gènere

 

Articles de 2022