COFIB

Declaració ESVAC

Des del 19 de gener de 2022 està disponible a l'adreça https://sinaem.agemed.es/ESVAC/, l'aplicació ESVAC per a la declaració de dades de vendes de medicaments veterinaris que continguin antibiòtics a la seva composició. El termini límit per fer la declaració serà el 31 de maig de 2022.

ESVAC (European Surveillance of Veterinary Antimicrobial Consumption) és una iniciativa d'àmbit europeu per a la recollida i l'avaluació de dades sobre la venda i el consum de medicaments veterinaris que continguin en la seva composició antibiòtics com a principi actiu. A Espanya el projecte ESVAC està inclòs dins del Plan Nacional frente a Resistencias a los Antibióticos (PRAN) .

Aquesta iniciativa s'organitza en tres activitats: la recollida i validació de les dades; la seva anàlisi i avaluació; i la comunicació dels resultats. Les dades s'han d'aportar amb caràcter anual i estan referides a l'exercici 2021.

A la pàgina web de l'aplicació, https://sinaem.agemed.es/ESVAC/ , podeu descarregar-vos el manual d'ús de la plataforma i el document de preguntes freqüents.

Llistat de medicaments ESVAC. Actualització 18/02/2022

Articles de 2022